جراحی ترمیمی بینی | چه زمانی به ترمیم نیاز است؟

گاهی اوقات افراد بعد از عمل کردن بینی خود ، به نتیجه ای که مد نظر داشتند نمی رسند. بعضی وقت ها نیز در نتیجه انجام این عمل ، مشکلات عملکردی عدیده ای به وجود می آید. در چنین شرایطی بهتر است بیمار دوباره تحت عمل قرار گرفته و جراحی بینی ترمیمی را انجام دهد. در صورتی که شما نیز از جراحی پیشین خود رضایت نداشته و حال مایل به جبران آن هستید ، این مقاله را از دست ندهید.

 

جراحی-بینی699

 

عمل جراحی ترمیمی بینی که در اصطلاح پزشکی با نام ریویژن رینوپلاستی ( Revision Rhinoplasty ) یاد می شود در واقع یک عمل جراحی بینی ثانویه است که امکان دارد بنا به دلایل زیر انجام پذیرد:

  • گاهی ممکن است شخصی که قبلا جراحی رینوپلاستی انجام داده است با وجود موفقیت آمیز بودن عمل ، از نتیجه آن رضایت نداشته و مجدد درخواست جراحی بینی داشته باشد.
  • در مواردی که خطای پزشکی رخ دهد نیز عمل جراحی ترمیمی بینی به منظور رفع و بازسازی ایراد به وجود آمده انجام می گیرید.
  • در مواردی دیگر ممکن است مشکل و ایراد بینی شخص به گونه ای باشد که طی یک عمل برطرف نشده و نیاز به جراحی ترمیمی بینی باشد که در چنین شرایطی جراح بینی قبل از اقدام به عمل شرایط را برای بیمار توضیح خواهد داد.

 

جراحی ترمیمی بینی

 

معمولا اگر در عمل جراحی بینی تمامی جوانب درنظر گرفته نشده و اصول مهم آن رعایت نگردد ، جراحی ترمیمی بینی ملزم می شود. تقریبا بین 5 تا 10 درصد از اعمال جراحی بینی ممکن است به جراحی ثانویه نیاز پیدا کنند.

همانطور که مستحضر هستید عمل رینوپلاستی به طور کل دارای دشواری ها و پیچیدگی های بسیار است لذا عمل ترمیمی بینی دارای پیچیدگی های بیشتری بوده و با محدودیت های بیشتری همراه است. از این رو اگر به عمل ترمیمی بینی نیاز پیدا کردید بهتر است به موارد زیر توجه داشته باشید:

  1. دید و انتظارات خود را از جراحی بینی ترمیمی واقعی کرده و از رویا پردازی و داشتن افکار فانتزی دست بردارید.
  2. جراحی ترمیمی بینی باید حداقل یک سال بعد از عمل بینی قبلی انجام شود.
  3. احساسی برخورد نکرده و به منظور جراحی مجدد پزشک خود را تحت فشار قرار ندهید.
  4. گاهی ممکن است بینی شما تحمل انجام عمل جراحی ترمیمی را نداشته باشد که در چنین حالتی با صلاحدید جراح بینی یا باید بیشتر صبر کنید یا از انجام مجدد عمل بینی منصرف شوید.
  5. بهتر است به هنگام عمل ترمیمی بینی هیچگونه زخمی در داخل بینی وجود نداشته باشد.
  6. با توجه به حساسیت بیشتر عمل جراحی ترمیمی بینی ، مؤکداٌ نسبت به انتخاب جراح بینی نهایت دقت خود را داشته باشید.

ایرادات قابل رفع در جراحی ترمیمی بینی

چنانچه مشکلات زیر طی جراحی بینی اولیه برطرف نگردیده باشد یا حتی بعد از آن به وجود آمده باشد ، امکان برطرف سازی آن ها توسط عمل ثانویه بینی امکان پذیر است.

  • انحراف بینی
  • عدم تقارن سوراخ های بینی
  • کوچک شدن بیش از حد بینی
  • ایجاد شدن فرورفتگی بر روی بینی
  • برآمدگی و قوز بینی که هنوز باقی مانده است
  • ترمیم نوک بینی عمل شده که دچار مشکلات زیر می باشد:
  1. تیزی بیش از اندازه که ظاهری زشت ایجاد کرده
  2. بیش از اندازه سربالا یا کوتاه شدن نوک بینی
  3. به وجود آمدن برجستگی بر روی آن
  4. کج بودن نوک بینی

لازم به ذکر است در شرایطی که طی عمل رینوپلاستی اولیه ، پوست بینی دچار آسیب شده باشد ممکن است عمل ترمیمی بینی نیز برای وی چاره ساز نباشد.

جراحی ترمیمی بینی

اهمیت انتخاب جراح بینی

به طبع هرچه تجربه و مهارت جراح بینی بیشتر باشد ، میزان رضایت بیمار از نتیجه عمل نیز بیشتر خواهد بود. زمانی که افراد قصد انجام رینوپلاستی یا جراحی زیبایی بینی را دارند ، نباید عجله کنند و بهتر است حتما برای انتخاب جراح خود به خوبی تحقیق کنند.

اگر شما هم قصد انجام جراحی زیبایی بینی را دارید می توانید در ابتدا به سراغ راحت ترین روش بروید. به این صورت که با جستجو در اینترنت و فضای مجازی لیستی از جراحان بینی را تهیه کنید. سپس به سایت یا صفحات مجازی هر یک مراجعه کرده و میزان تحصیلات و رزومه کاری آن ها را مشاهده بفرمایید.

چیزی که بیشتر از همه به شما در انتخاب جراح بینی کمک می کند ، مشاهده و بررسی نمونه کار های پزشک است. بدین منظور به گالری تصاویر و گالری ویدیو سایت ، صفحه اینستاگرام ، کانال آپارات و سایر صفحات مجازی ایشان سر بزنید.

اما به هیچ عنوان تنها به عکس های موجود در اینترنت اکتفا نکنید و حتما به صورت حضوری به مطب مراجعه نمایید. در مطب با بیماران دکتر صحبت کنید و میزان رضایتشان از عمل را جویا شوید. دکتر نازنین ابدالی بهترین جراح بینی مشهد ، انجام یک فاز تحقیق کامل در انتخاب جراح را برای بالا بردن ضریب موفقیت در نتیجه جراحی به بیماران توصیه می کند.

ویژگی های جراح بینی خوب

  • یک جراح بینی خوب می تواند انواع مدل های بینی را ( بینی گوشتی و استخوانی ) به بهترین نحو جراحی نماید و نتایجی رضایتبخش برای بیماران خود حاصل کند.
  • برخورد خوش جراح یکی از ویژگی های یک جراح بینی خوب می باشد. ایشان می توانند با آرامش خاطر و با صداقت به شما این اطمینان را بدهند که نتیجه عمل مطلوب خواهد شد.
  • جراحان بینی موظف هستند بیماران خود را در جریان اقدامات قبل و بعد از جراحی بینی قرار دهند. این موضوع بسیار حائز اهمیت است چرا که در روند جراحی بینی در مشهد و سایر شهرها و نتیجه عمل تاثیر گذار می باشد.
  • یک جراح بینی خوب علاوه بر ظاهر بینی ، به تنفس بیمار نیز توجه خواهد کرد تا بیمار پس از جراحی زیبایی بینی دچار مشکلات تنفسی نشود.
  • جراح بینی خوب دلسوز بیماران خود بوده و منافع مالی خود را در درجه آخر قرار می دهد.

تفاوت عمل ترمیمی بینی با رینوپلاستی اولیه چیست ؟

در بینی ثانویه پوست و بافت های بینی دست نخورده هستند به همین دلیل بافت و پوست بینی توانایی تحمل تغییرات بیشتر را دارد در ادامه به تفاوت های مهم دو جراحی اولیه و عمل بینی ثانویه می پردازیم :

روحیه بیمار : در جراحی اولیه بیمار روحیه بالایی دارد وبا امید و اشتیاق بسیار برای ایجاد تغییرات مثبت اقدام به جراحی بینی می کند. هرچند که در جراحی اولیه بینی هم استرس و نگرانی هایی در مورد نتیجه عمل جراحی وجود دارد اما به هر حال استرس آن ها به وضوح کمتر از فردی است که برای بار دوم اقدام به جراحی بینی می کند. در جراحی ثانویه افراد برای بهبود مشکلات تنفسی و اصلاح ظاهر بینی مجبور به جراحی بینی برای بار دوم می شوند ؛ بنابراین لازم است جراح از میزان استرس و نگرانی بیمار بکاهد و او را برای رسیدن به نتیجه بهتر از عمل بینی ثانویه امیدوار نماید.

پیچیدگی عمل : ایجاد برش و تغییرات در بینی که قبلا مورد جراحی قرار گرفته است ، بسیار پیچیده و سخت تر از اولین عمل می باشد. در عمل ترمیمی لازم است جراح با کمترین میزان آسیب بینی را تغییر دهد و از تشدید بافت اسکار در بینی جلوگیری نماید. هم چنین لازم است علاوه بر زیبایی ، موارد تنفسی و چسبندگی بینی را اصلاح نماید.

مدت زمان جراحی : به دلیل پیچیدگی و دشوار بودن عمل ترمیمی نسبت به جراحی ثانویه معمولا مدت زمان عمل ترمیمی بیشتر بوده و نیازمند دقت بالایی می باشد.

دوره نقاهت : به دلیل مدت زمان طولانی جراحی و دستکاری شدن مجدد بافت های بینی ، دوره نقاهت و بهبودی بعد از عمل بینی ترمیمی نیازمند مدت زمان بیشتری می باشد. معمولا بینی های استخوانی برای بهبودی کامل و دیدن نتیجه نهایی به 6 الی 12 ماه زمان نیاز دارند ، در حالی که این زمان برای بینی های گوشتی ممکن است تا 2 سال طول بکشد.

 

جراحی بینی ترمیمی بدون بیهوشی در مشهد

در حال حاضر ، فناوری پزشکی به سرعت پیشرفت کرده و روش ‌های جدیدی برای اجرای جراحی‌ های زیبایی و ترمیمی به وجود آمده است. یکی از این روش ‌ها ، عمل بینی ترمیمی بدون بیهوشی می ‌باشد. این روش نه ‌تنها به بیماران این امکان را می‌ دهد که از ترمیمی آسان و کم دردناک بهره‌ مند شوند ، بلکه باعث کاهش خطرات مربوط به بیهوشی نیز می ‌شود.

در جراحی بینی ترمیمی بدون بیهوشی ، از بی حسی موضعی برای جلوگیری از درد استفاده می ‌شود. این به معنای این است که بیماران به جای اعمال بیهوشی عمومی ، در حالت آگاهی هستند و فقط قسمت مورد نظر یعنی بینی را بی ‌حس می‌ کنند. این روش نه ‌تنها باعث کاهش مشکلات مرتبط با بیهوشی عمومی می ‌شود ، بلکه به بیمار این امکان را می ‌دهد که بلافاصله پس از جراحی ترمیمی بینی به فعالیت‌ های روزمره‌ اش بازگردد.

فواید:

  1. کاهش خطرات بیهوشی : با حذف نیاز به بیهوشی عمومی، خطرات مرتبط با آن از بین می‌ روند و بیماران از یک بازگشت سریع ‌تر و کم‌ دردتر به فعالیت ‌های روزانه خود بهره‌ مند می‌ شوند.
  2. تسریع در بهبودی : بدون بیهوشی ، زمان بهبودی برای بیماران به شدت کاهش می‌ یابد. آن‌ ها بلافاصله پس از جراحی بینی ثانویه قابلیت بازگشت به فعالیت‌ های روزمره را دارند.

تنها نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که برای انجام جراحی بینی ترمیمی بدون بیهوشی ، باید به سراغ یک جراح حرفه ای و با تجربه بروید. عمل ترمیمی بینی به خودی خود یک جراحی حساس است ؛ زیرا باید تمام ایرادات و مشکلاتی که در پی پروسه قبلی ایجاد شده اند از بین روند. حال زمانی که عمل بینی ترمیمی بدون بیهوشی انجام شود ، حساسیت آن بیشتر شده و باید دقت بیشتری به آن اختصاص داده شود.

داوطلبین ایده ال برای جراحی ترمیمی بینی

جراحی بینی ثانویه با هدف اصلاح مشکلات بر جای مانده از جراحی اولیه یا موفقیت آمیز نبودن آن و نیز رفع مشکلات ریختی و تنفسی که بیمار بعد از عمل اولیه با آن ممکن است مواجه شود انجام می پذیرد. در برخی موارد نیز وقوع حوادث جدی تصادفات یا عدم اجرای دقیق مراقبت های بعد از جراحی بینی اولیه باعث می شود که جراحی بینی ثانویه ضرورت پیدا کند. افرادی که تحت تاثیر یکی از موارد فوق ، به نتیجه رضایت بخش از عمل بینی اولیه خود دست پیدا نکرده اند داوطلبین ایده آل برای رینوپلاستی ریویژن محسوب می شوند.

مراقبت‌های بعد از جراحی ترمیمی بینی

مراقبت‌های پس از عمل بینی ثانویه با جراحی بینی اولیه تفاوتی ندارد اما اغلب دوره نقاهت آن کمی طولانی تر است.

برخی از این نکات مراقبتی شامل موارد زیر می باشد:

  • مراقبت از بینی در برابر وارد آمدن هر گونه ضربه
  • دنبال کردن رژیم غذایی نرم و مایعات در روزهای اولیه بعد از عمل بینی ترمیمی و مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک
  • بالا نگه داشتن سر و اجتناب از خم کردن آن تا یک هفته بعد از عمل بینی ثانویه
  • اجتناب از فین کردن به دلیل فشار شدیدی که به بافت های تازه جراحی شده وارد می کند.
  • اجتناب از انجام فعالیت های ورزشی و فیزیکی سنگین به مدت حداقل یک ماه بعد از جراحی مجدد بینی برای جلوگیری از وارد آمدن فشار به بینی و افزایش احتمال خونریزی
  • اجتناب از قرار دادن عینک روی پل بینی برای جلوگیری از وارد امدن فشار به تیغه میانی بینی
  • استفاده از کمپرس یخ برای کمک به تسکین درد و کاهش سریع تر و موثر تر ورم بینی
  • خودداری از استعمال دخانیات و مشروبات الکلی، به مدت حداقل دو هفته بعد از عمل برای پیشگیری از تاثیرات منفی آنها در فرایند خون و اکسیژن رسانی به بافت های در حال ترمیم

دکتر نازنین ابدالی

جراح و متخصص گوش و حلق و بینی

نظرات

0 0 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها