پس از جراحی بینی ، گاهی ممکن است با نتایج غیرمنتظره ای مواجه شوید و مثلاً ببینید که بینی تان کج شده است. تغییراتی که در طول عمل روی بینی داده می شود ، برای شما مزایای زیبایی و مزایای عملکردی را دارد ولی در عین حال در صورت عدم دقت در انتخاب جراح بینی و عدم توجه به مراقبت ها ، ممکن است بینی تان را در معرض ناهنجاریهایی از قبیل کج شدن بینی قرار داده و نتیجه به دست آمده با انتظارات شما مطابقت نداشته باشد.
در برخی موارد ، کجی بینی بعد از عمل دیده میشود که نه تنها بر ظاهر شما تأثیر میگذارد ، بلکه ممکن است باعث بروز مشکلات تنفس از راه بینی شده و مداخلات جراحی دوم را بطلبد. همکاری با یک متخصص با تجربه می تواند احتمال بروز این مشکلات را به حداقل برساند.
علل کجی بینی پس از عمل
یکی از غیرمنتظره ترین نتایج پس از جراحی ، ایجاد بینی کج است. وضعیت کجی بینی بعد از عمل ، ممکن است به دلیل استفاده از تکنیک های نامناسب در طول فرایند یا به دلیل ایجاد اختلالی در ساختار بینی شما باشد. ساختار منحصر به فرد استخوانی و غضروفی که بینی شما را تشکیل میدهد نقش تعیین کنندهای در فرم بینی تان دارد. برخی از عوامل دخیل در کجی بینی بعد از جراحی شامل موارد زیر می باشد:
تورم که باعث کجی بینی بعد از عمل می شود:
این تورم که جزء جداییناپذیر در فرآیند بهبود بعد از عمل است ، تا مدتی ، نقش مهمی در پنهان کردن نتایج نهایی ایفا میکند. وجود این ورم در ماه های اولیه بعد از فرایند ، ممکن است شما را دچار این توهم کند که بینی تان نا متقارن یا کج است و در نتیجه ، این کج بودن بینی بعد از رینوپلاستی ، موجب نگرانی تان شود.
لازم است صبور باشید چون با سپری شدن زمان بهبود ، تورم به تدریج در طول ماه ها کاهش یابد و کجی بینی بعد از عمل رفع می شود.
نتایج نهایی ، در دورهای بین شش ماه تا یک سال نمایان می شود.
نقش بافت اسکار در کج بودن بینی بعد از عمل
بافت اسکار بهطور طبیعی به عنوان بخشی از مکانیسم بهبود ، تشکیل میشود. تجمع ناهمگون این بافت میتواند به طور غیرمنتظرهای باعث نامتقارن یا کج به نظر رسیدن بینی شود.
جراحان ماهر از تکنیکهایی استفاده می کنند که بوسیله آنها بتوان اثرات بافت اسکار را مدیریت کرده و ظاهر بینی متقارنتر و نزدیکتر به اهداف زیبایی را به دست آورد.
تغییرات غیر حرفه ای در بینی در طول جراحی
گاهی اوقات ، ایرادات موجود در بینی در طول عمل ، به طور کامل رفع نمی شود و برای مثال ، انحراف تیغه بینی همچنان به قوت خود باقی می ماند و تراز کردن تیغه بینی انجام نمی شود. در نتیجه ، بینی بعد عمل ، کج یا نامتقارن دیده می شود و در این شرایط ، جراحی برای ترمیم بینی ، بعنوان فرصتی برای ارزیابی دقیقتر و اصلاح این چالش ساختاری کجی بیین بعد از عمل ، پیشنهاد می شود.
چگونه میتوان عدم تقارن و کجی بینی پس از جراحی را از بین برد؟
در ماههای اولیه پس از فرایند ، تورم موقتی در بینی ایجاد میشود که ممکن است باعث انحراف گردد. این ورمها به مرور زمان کاهش یافته و از بین میروند. با این حال ، در برخی موارد ممکن است با جابجایی نادرست بافتهای غضروفی و استخوانی ، این کجی بینی بعد از عمل ، دائمی شود. اگر عدم تقارن بینی پس از عمل از بین نرود ، نیاز به مداخله پزشکی دارد.
در صورت نیاز به عمل ترمیمی چه زمان اقدام کنیم؟
احتمال نیاز به رینوپلاستی برای ترمیم و رفع کجی بینی بعد از عمل ، بسیار کم است چون در اکثر موارد ، این نامتقارن بودن به علت ورم است و به مرور رفع می شود. اما در صورت نیاز به انجام این فرایند ترمیمی ، باید زمان کافی پس از اولین عمل بگذرد تا نتایج کامل آشکار شود. این مدت به طور متوسط بین 6 ماه تا 1 سال است. قبل از گذشت این مدت بهتر است در خصوص نتیجه نهایی قضاوت نکنید.
در صورت تشخیص پزشک به لزوم ترمیم بینی ، اغلب روی سپتوم بینی کار شده و این بخش ، بازسازی می شود. غضروف مورد نیاز ، در صورت عدم وجود بافت کافی در سپتوم ، از قسمتهای دیگر بدن مانند گوشها و دندهها تهیه میشود.
پس برای اینکه بعد از عمل با مشکلاتی از قبیل کجی بینی روبرو نشوید ، باز هم به شما توصیه می شود تا تحقیقات خود را کامل کنید تا برای حل مشکلات ناشی از عمل اول ، ناچار به استفاده از راه حل های پیچیده و دشوار نباشید.