به طور کلی جراحی بینی ( رینوپلاستی ) یکی از رایج ترین فعالیت های زیبایی است که طی آن جراح به اصلاح مشکلات ظاهری بینی می پردازد. علاوه بر جنبه زیبایی ، در این جراحی ایرادات عملکردی بینی همچون مشکلات تنفسی نیز برطرف خواهد شد. اما انجام جراحی بینی از دو روش  جراحی بینی باز و جراحی بینی به روش بسته امکان پذیر است.

جراحی بینی باز

اینکه جراحی بینی از چه طریقی انجام شود ، به سلیقه و نوع مهارت جراح بینی بستگی دارد و تاثیری در نتیجه نخواهد داشت. اما در روش بسته امکان ایجاد تغییرات کمی محدود تر خواهد بود.

جراحی بینی باز به چه صورت انجام می شود ؟

در این جراحی در کلوملا برش هایی ایجاد خواهد شد. در واقع کلوملا به تیغه میانی بینی گفته می شود که مابین سوراخ های بینی قرار داشته و آن را به دو نیم تقسیم کرده است. به همین خاطر پوست بینی قابلیت جدا شدن از استخوان بینی را دارد و برای جراح این امکان فراهم می شود که به ساختمان بینی دسترسی کامل داشته باشد. در واقع از آنجایی که جراح به بینی اشراف دارد می تواند نسبت به برطرف کردن کلیه ایرادات ساده و پیچیده بینی اقدام نماید. به همین دلیل غالباً جراحان بینی ، جراحی بینی به روش باز را ترجیح می دهند و از این طریق نسبت به عمل بینی اقدام می کنند. در واقع در این روش جراح قدرت مانور بیشتری دارد. اما باید گفت که در جراحی بینی باز به دلیل اینکه پوست به طور کامل از اسکلت بینی جدا شده و فاصله می گیرد ، میزان تورم و کبودی بیمار پس از جراحی ، بیشتر خواهد بود. جراحی بینی به روش باز برای انواع مدل های بینی گوشتی ، استخوانی و ترمیمی مناسب است و از طریق آن می توان کلیه ایرادات بینی را برطرف نمود.

مراقبت های بعد از جراحی بینی باز

  1. بعد از عمل بینی ، معمولا کبودی و ورم در اطراف چشم ایجاد می شود ؛ که برای کاهش آن می توانید از کمپرس سرد تا 48 ساعت بعد از جراحی ، استفاده کنید.
  2. در صورتی که پس از جراحی ، دچار درد شدید می توانید با تجویز پزشک ، از مسکن ها برای کاهش درد استفاده کنید.
  3. برای جلوگیری از بروز عفونت ، آنتی بیوتیکی را که جراحتان تجویز نموده ، در ساعات منظمی مصرف کنید.
  4. در هنگام استراحت ، به حالت طاقباز یا به پشت بخوایبد و به کمک چند بالش ، سر را بالاتر از بدن قرار دهید.
  5. استفاده از دخانیات سبب می شود ، که روند بهبودی با اختلال مواجه شود. بنابراین تا مدتی که جراح صلاح می داند ، از مصرف این فرآورده ها خودداری کنید.
  6. نوشیدنی های حاوی الکل می تواند ، ریسک خطر خونریزی را افزایش دهد ؛ بنابراین از مصرف الکل خودداری کنید.
  7. بعد از جراحی می توانید پیاده روی سبک داشته باشید ؛ ولی از ورزش ها و فعالیت های سنگین اجتناب کنید.
  8. جویدن غذاهای سفت می تواند سبب خونریزی شود. بهتر است از غذاهای نرم و آبکی استفاده کنید.
  9. در هنگام سرفه یا عطسه کردن ، دهان خود را باز بگذارید و از فین کردن ، پرهیز کنید.
  10. تا زمانی که گچ از روی بینی تان برداشته نشده ، نمی توانید استحمام کنید. البته می توانید به شیوه مورد استفاده در آرایشگاه ها ، موهایتان را بشویید.
  11. تا چند ماه نمی توانید از عینک بر روی بینی خود استفاده کنید. ولی با اجازه جراح استفاده از لنزهای تماسی بلامانع است.
  12. از استحمام با آب گرم ، سونا و به طور کلی قرار گرفتن در معرض گرما اجتناب کنید. گرما می تواند میزان تورم بینی را افزایش دهد.
  13. از قرار گرفتن در زیر نور مستقیم آفتاب پرهیز کنید ، و در مواقع ضروری برای جلوگیری از صدمه دیدن پوست بینی ، از ضد آفتاب های دارای فاکتور حفاظتی مناسب استفاده کنید.
  14. تا مدتی که جراح لازم می داند ، از چسب مخصوص بر روی بینی خود استفاده نموده و قبل از تعویض چسب بینی ، پوست بینی را از چربی ها و آلودگی ها پاک کنید.

مزایای جراحی بینی باز

  • جراحی هایی که با روش باز انجام می شوند به دلیل دید مستقیم جراح به ساختمان داخلی بینی ، احتمال عدم تقارن و نا قرینگی ها کاهش پیدا می کند.
  • در این نوع جراحی پیوند غضروف ، گذاشتن گرافت های استخوانی و یا پروتز راحت تر انجام خواهد شد.
  • جراح می تواند تغییرات بیشتری را در بینی ایجاد کند.
  • معمولا افرادی که بینی های آن ها مشکلات زیادی دارد از روش جراحی بینی باز نتیجه بهتری می گیرند.
  • در بینی هایی که دچار شکستگی و یا پیچ خوردگی هستند ، روش باز اولویت بیشتری دارد.
  • معمولا جراحی های ترمیمی بینی را با روش باز انجام می دهند تا بتوان تغییرات بیشتری ایجاد کرد و عمل پیوند
  • غضروف به راحتی انجام شود تا نتیجه بهتری از جراحی به دست آید.
  • بخیه هایی که در زیر بینی زده می شود آثاری به جا نمی ماند.

نکته قابل توجه : ایجاد برش یا عدم برش در پره های بینی ارتباطی به روش باز یا بسته ندارد و این عمل بیشتر به سایز سوراخ ها و فرم پره های بینی مربوط می شود. در واقع اگر سوراخ های بینی بزرگ باشد و فرم مناسبی نداشته باشد ، در این شرایط نیاز به جمع و یا کوچک کردن سوراخ های بینی داریم که با ایجاد برش هایی در پره های بینی اصلاحات انجام می شود.

تفاوت جراحی بینی باز و بسته چه می باشد ؟

از تفاوت های این دو روش جراحی به میزان تورم بعد از عمل می توان اشاره کرد. معمولا تورم در بینی هایی که به روش باز جراحی می شوند ، بیشتر است به همین علت این افراد دوره نقاهت طولانی تری دارند. در روش بسته برشی بر روی بینی ایجاد نخواهد شد در حالی که در روش جراحی بینی باز برشی کوچک بر روی پوست ایجاد شده تا پوست به سمت بالا کشیده شود و جراح بتواند به اسکلت داخلی بینی دسترسی داشته باشد.

هزینه جراحی بینی باز

افرادی که قصد انجام رینوپلاستی را دارند باید جهت کسب اطلاع از هزینه این جراحی با مطب تماس بگیرند و حتما مورد معاینه قرار گیرند. جراح بینی پس از معاینه و تشخیص میزان ایرادات بینی هزینه جراحی را به اطلاع بیمار می رساند.

دکتر نازنین ابدالی

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

0 0 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

چاپ صفحه
پرینت