همه ما انسان ها دوستدار زیبایی هستیم و زمانی که صحبت از رفع ایرادات ریختی خصوصاً در چهره برای ارتقا دادن زیبایی به میان می آید اگر راه حل کارسازی در دست باشد ، صرفنظر از اینکه در دوره نوجوانی ، جوانی ، میانسالی یا حتی بالاتر به سر ببریم دوست داریم از این راه حل بهره برده و زیبایی ظاهر خود را بیشتر کنیم. یکی از موثرترین روش هایی که طرفداران زیادی دارد ، جراحی بینی است. هر چند این فرایند زیبایی می تواند جذابیت چهره را با رفع ایرادات بینی و ارتقا دادن هارمونی چهره بالا ببرد ولی نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که برای بهره مند شدن از مزایای این تکنیک لازم است به سن مناسب جراحی بینی توجه داشته و ببینیم که آیا بینی به رشد کامل رسیده است یا خیر! برای اینکه بیشتر در این خصوص بدانید ، لطفاً ادامه مطالب را مطالعه کنید.
بهترین سن عمل بینی
تعیین دقیق سن مناسب جراحی بینی بعد از انجام معاینات روی بینی داوطلب رینوپلاستی توسط جراح بینی انجام می شود ولی به طور کلی بینی بین 16 تا 18 سالگی فرد به بلوغ می رسد. در این سن شاید بلوغ جسمی فرد به طور کامل اتمام نیافته باشد ولی پوست از حالت کشسانی و ارتجاعی بسیار مناسبی برخوردار است. این خاصیت ارتجاعی پوست نقش بسیار مثبتی در سرعت گرفتن بهتر روند بهبود دارد. بعلاوه در این سن ریسک عوارض جراحی نیز در حداقل سطح است.
بلوغ فکری فاکتور مهم داوطلبی جراحی بینی
علاوه بر مسئله بلوغ جسمی بعنوان یک فاکتور الزامی در مثبت بودن شرایط داوطلبی برای جراحی بینی ، رسیدن فرد به بلوغ احساسی و عقلی نیز در فاز تعیین سن جراحی بینی حائز اهمیت است چراکه در برخی موارد فرد نوجوان تحت تاثیر الگوهایی که در سلبریتی مورد علاقه خود دنبال می کند یا تحت تاثیر ایده و نظر اطرافیان درباره ظاهر بینی او و به طور کلی به دلایل هیجانی و احساسی تصمیم به انجام عمل زیبایی بینی می گیرد و با توجه به غیرقابل برگشت بودن نتیجه جراحی ، اگر ساختاری بینی به تکامل رشد نرسیده باشد و فرد اقدام به جراحی رینوپلاستی کند ، ممکن است این تاثیرات هیجانی در تصمیم به انجام عمل زیبایی بینی ، تاثیرات منفی را در آینده برای او به دنبال داشته باشد.
آیا می توان زیر 18 سالگی جراحی بینی کرد؟
در سنین نوجوانی به دلیل تغییرات هورمونی بینی اغلب بزرگ می شود و این مسئله شاید در بینی های گوشتی نمود خارجی بیشتری داشته باشد و با توجه به اینکه این اندازه بزرگ بینی برای برخی نوجوانان آزاردهنده می شود و بدون توجه به سن عمل بینی ، اصرار می کنند در سنی که بینی نیز مانند بقیه اندام ها در حال رشد است ، جراحی بینی کنند. جراح بینی قطعاً در صورت معاینه بینی و تشخیص عدم تکمیل شدن رشد آن ، انجام این جراحی را توصیه نخواهد کرد و در چنین شرایطی غالباً تلاش می شود تا با تشریح موضوع و عوارض منفی جراحی قبل از سن مناسب جراحی بینی ، نوجوان متقاعد شود که تا زمان رشد بینی ، دست نگه داشته و با ایرادات ریختی این عضو تا آن زمان کنار بیاید.
البته لازم به اشاره است که سن رشد بینی در دختران معمولا در 15-16 سالگی به اتمام می رسد و در پسران نیز اندکی طولانی تر بوده و در حوالی 17-18 سالگی بینی به رشد کامل خواهد رسید.
جراحی بینی در سنین زیر 18 سالگی
گاهی انحراف بینی به واسطه وجود علل مادرزادی یا دلایل اکتسابی از قبیل حادثه یا ضربه دیدن بینی ، مشکلات تنفسی را موجب شده و باعث می شود که فرد نتواند به راحتی از بینی خود نفس بکشد؛ در این شرایط در صورت تشخیص دکتر خوب عمل بینی در خصوص ممکن بودن اجرای عمل زیبایی دماغ ، جراحی انحراف بینی یا سیتوپلاستی قبل از رسیدن فرد به سن مناسب جراحی بینی انجام شده و عمل زیبایی بینی در صورت وجود ایرادات ریختی در این عضو به بعد از اتمام سن رشد بینی موکول می شود.
عمل بینی در سن بالا
همانطور که در بالا گفته شد ، بعد از رسیدن رشد بینی به بلوغ کامل ، دیگر محدودیتی در خصوص سن مناسب جراحی بینی برای اجرای این فرایند وجود ندارد اما نکته نیز قابل توجه این است که با افزایش سن خاصیت ارتجاعی پوست کاهش پیدا می کند و با توجه به تعیین کننده بودن نقش پوست در نتیجه جراحی ، بهتر است در اقدام برای جراحی زیبایی بینی خیلی تعلل نکنیم. بهترین بازه سنی برای عمل بینی ، بعد از تکمیل رشد بینی تا دهه چهارم زندگی است.
ریسک جراحی بینی در سنین بالا
با بالا رفتن سن ، هر چند محدودیتی برای سن مناسب جراحی بینی وجود ندارد ولی احتمال ابتلا به انواع بیماری های زمینه ای بیشتر می شود و ابتلا به این بیماری ها می تواند محدویت هایی را برای افرادی که داوطلب این عمل زیبایی هستند به وجود آورد. برخی از این بیماری های زمینه ای عبارتند از:
- دیابت
- مشکلات ریوی
- بیماری های مربوط به انعقاد خون
- بیماری های قلبی
البته در خصوص افرادی که به بیماری مبتلا هستند و از طرفی داوطلب جراحی بینی می باشند نیز لازم است بگوییم در مواردی که بیماری قابل مهار کردن باشد ، جراحی بینی قابل اجرا خواهد بود و در صورتی که با انجام اقدامات لازم ، شرایط عمومی بدن در وضعیتی باشد که جراح بینی تشخیص دهد سلامت و ایمنی بیمار با اجرای جراحی به خطر نخواهد افتاد ، با ترسیم ایمن ترین طرح درمان ، اقدام به عمل بینی خواهد نمود.